GENIALNIE CIASTO KAJMAKOWE BEZ PIECZENIA


Witajcie!

Dzisiaj mamy dla Was przepis na przepyszną tartę kajmakową bez pieczenia, która błyskawicznie znika z talerzy. A zatem zaczynamy!
 
SPÓD
Opakowanie herbatników, lub ulubionych ciasteczek zbożowych
(Ok 200 g)
70 g masła
1 tabliczka ciemnej czekolady (100 g)

MASA KAJMAKOWA
1 puszka masy krówkowej (karmelowej)
2 tabliczki ciemnej czekolady (200 g)
Garść orzechów włoskich

BITA ŚMIETANA Z BANANAMI
3 banany
Sok z połówki cytryny
Opakowanie śmietany 30%, lub 36% (ok 300 ml)
Wiórki czekoladowe

PRZYGOTOWANIE:

Spód
Herbatniki rozdrobnić wałkiem, lub w melakserze.
Czekoladę, wraz z masłem roztopić w kąpieli wodnej, lub na bardzo wolnym ogniu. Wymieszać z herbatnikami.
Powstałą masą wyłożyć spód i boki formy o średnicy ok 20 cm, dociskając wypukłą częścią łyżki.
Wstawić do lodówki.

Masa kajmakowa
Czekoladę roztopić i wymieszać z gotową masą kajmakową.
Masę wyłożyć na spód herbatnikowy.
Posypać rozdrobnionymi orzechami włoskimi.
Wstawić do lodówki.

Bita śmietana z bananami
Banany obrać i pokroić w plasterki.  Wymieszać z sokiem z połowy cytryny.
Śmietanę ubić na sztywną pianę i wymieszać z bananami.
Całość wyłożyć na masę kajmakowo-czekoladową
Posypać wiórkami czekoladowymi, lub kakao.
Trzymać w lodówce.


SMACZNEGO!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Copyright © 2016 Rosineczka , Blogger